Tamamlanmış Projeler

Gelecek Projeler

INSIDE 2022


World Architecture Festival (Dünya Mimarlık Festivali), 2008 yılından bu yana küresel mimarlık camiasına uluslararası bir buluşma platformu sunuyor. Festival kapsamında verilen World Architecture Festival Ödülleri’nde ise bu yıl Türkiye’den 12 ofis ve 18 proje büyük ödül için yarışacak.

30 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Lizbon’da sahiplerini bulacak ödül için Portekiz, Malezya, Finlandiya, Meksika, Türkiye, Avustralya, Japonya, Hindistan ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere 50’den fazla ülkeden yüzlerce başvuru yapıldı. 420 finalistin belirlendiği 2022 listesinde Türkiye’den “Tamamlanmış Yapılar” (Completed Buildings) kategorisinde 9, Gelecek Projeler” (Future Projects) kategorisinde 5 ve Inside 2022 iç mekân ödüllerinde 4 proje yer alıyor.

Finalistlerin, projelerini 30 Kasım-2 Aralık 2022 tarihlerinde Lizbon’da düzenlenecek etkinlikte jüri heyetine yüz yüze sunmaları bekleniyor. Dünya Mimarlık Festivali Ödülü‘ne katılan projeler World Buildings Directory yayınında sergilenecek ve finalistler The Architecture Review’da yer alacak. 

“World Architecture Festival 2022” hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İşte kategorilerine göre Türkiye’den finale kalan projeler:


Tamamlanmış Projeler

Atatürk Kültür Merkezi

Kategori: Kültür
Mimar: Tabanlıoğlu Mimarlık 
İşveren: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
Tamamlanma Tarihi: 29 Ekim 2021
Yer: İstanbul

Özellikle opera gibi karmaşık işlevlere sahip, çağdaş sanat, mimari ve kent anlayışını bir arada ele alan “60'ların mimarisi nasıl yorumlanır” sorusuna yanıt arayan yeni Atatürk Kültür Merkezi projesi, öncül projelerinden miras kalan estetik, fiziksel ve sosyal değerleri ve yapının tarihi dokusunu korumaya özen göstermeyi amaçlamış.

Tamamlanmış Projeler kapsamındaki “Kültür” kategorisinde yarışan Atatürk Kültür Merkezi ve Tabanlıoğlu Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Tabanlıoğlu Mimarlık 


Bodrum Loft

Kategori: Otel & Konaklama
Mimar: Tabanlıoğlu Mimarlık 
İşveren: AKFEN REIT
Tamamlanma Tarihi: 30 Haziran 2021
Yer: Bodrum, Muğla

Proje Ege kıyılarında bir köy olan Torba'da, %50'den fazla eğimli topografyada, çoğu dubleks villalardan oluşan tamamı esnek ve bölünebilir 38 konut biriminden meydana geliyor. Birbirine bağlı birkaç kütleden oluşan bu “ev kompleksi”nde avlu etrafında yaşam tasarımın odak noktasını oluşturmuş.

Tamamlanmış Projeler kapsamındaki “Otel & Konaklama” kategorisinde yarışan Bodrum Loft ve Tabanlıoğlu Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Tabanlıoğlu Mimarlık

 
Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi

Kategori: Yüksek Öğretim & Araştırma
Mimar: Erkal Mimarlık 
İşveren: Çankaya Üniversitesi
Tamamlanma Tarihi: 1 Eylül 2021
Yer: Ankara

Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve İç Mimarlık bölümlerinin yer aldığı Mimarlık Fakültesi, Çankaya Üniversitesi'nin doğu ucundaki yeni yerleşkesini tanıtan ilk bina olarak tasarlanmış. Bina, 8 büyük ve 4 küçük tasarım stüdyosu, ofisler, yönetim, derslikler, laboratuvarlar ve bir oditoryum barındırırken, komşu binalar ve açık alanlarla üç farklı seviyede bağlantı kuruyor.

Binanın tasarımı, değişen ölçeklere odaklanan bir tasarım eğitiminin gerektireceği resmi ve resmi olmayan alanları dengelemeyi amaçlamış. Resmi tasarım eğitiminin en baskın bileşeni olarak ayrı bir dizi tasarım stüdyosuna öncelik verilmiş. Stüdyolar güney cephesi boyunca Eskişehir otoyolunun gürültüsünden kaçınarak dengeli kuzey ışığından yararlanmak üzere konumlandırılmış.

Tamamlanmış Projeler kapsamındaki “Yüksek Öğretim & Araştırma” kategorisinde yarışan Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Erkal Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.



Fotoğraf: Erkal Mimarlık. Kaynak: World Buildings Directory - WAF


Divan Kuruçeşme Etkinlik Alanı

Kategori: Otel & Konaklama
Kategori Sponsoru: Grohe
Mimar: GAD Mimarlık 
İşveren: Divan Grubu
Tamamlanma Tarihi: 1 Ocak 2022
Yer: İstanbul

GAD Mimarlık tarafından tasarlanan Divan Kuruçeşme projesinde genel siluet, çevre ve doğa ile uyum temel unsurlar olarak ele alınmış. Bu kapsamda hazırlanan restorasyon projesinde, mevcuttaki tarihi duvarlar ve tarihi ağaçlar korunmuş, projenin özellikle denizden görünümüne önem verilmiş. Divan Kuruçeşme; mevcut durumda olduğu gibi, düğün ve davetlerin gerçekleştirildiği çok amaçlı salon ile; mevcut doku içine yerleştirilmiş dört otel odası ile toplantı salonlarını içerecek şekilde yeniden işlevlendirilmiş. Gerekli hizmet mekanları ve otopark da bu kapsamda projede yer alıyor. Kullanılan malzemelerin sürdürülebilir ve yerli malzeme olmasına özen gösterilmiş. 

Tamamlanmış Projeler kapsamındaki “Otel & Konaklama” kategorisinde yarışan Divan Kuruçeşme Etkinlik Alanı ve GAD Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Kaynak: GAD Mimarlık

 
Galataport İstanbul Yolcu Terminali

Kategori: Ulaşım
Mimar: Autoban
İşveren: Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş.
Tamamlanma Tarihi: 10 Aralık 2021
Yer: İstanbul

Dünyanın ilk yeraltı yolcu gemisi terminali Galataport İstanbul’un yolcu terminali tasarımı, güneş ışığına çok az erişim olmasına rağmen alanı olabildiğince doğal ve havadar hale getirmeyi, mekâna giren ve çıkan yolcu akışını optimize etmeyi ve keyifli bir geçiş deneyimi sağlamak hedeflenmiş.

Tamamlanmış Projeler kapsamındaki “Ulaşım” kategorisinde yarışan Galataport İstanbul Yolcu Terminali ve Autoban’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Autoban. Kaynak: World Buildings Directory - WAF

 
Heper Aydınlatma Fabrikası

Kategori: Enerji Üretimi & Geri Dönüşüm
Mimar: Yazgan Tasarım Mimarlık
İşveren: Heper
Tamamlanma Tarihi: 31 Mart 2022
Yer: Ankara

Ankara, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Heper Aydınlatma Fabrikası ve Ofis Binası, araştırma ve geliştirme ofisleri, idari ofisler, seminer odası, aydınlatma akademisi, laboratuvar ve test alanları, showroom, kafeterya ve personel için soyunma odaları içeriyor.

Projenin ana fikri, teknolojik ve endüstriyel üretimin binanın cephe elemanları olarak mimari tasarıma entegre edilmesinden oluşuyor. Akıllı cephe elemanları olarak güneş paneli modülü, wifi modülü, kamera modülü, hoparlör modülü, interaktif ekran modülü, radar modülü, işaret modülü, sokak lambası modülü gibi farklı işlevlerde bir araya gelen aydınlatma üniteleri, cepheye dinamizm getirmeyi amaçlıyor. Heper'in geliştirdiği bu fonksiyonlara ek olarak, Projeksiyon modülleri ve ışıkla büyütülebilen bitkili modüller de Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından önerilmiş.

Tamamlanmış Projeler kapsamındaki “Enerji Üretimi & Geri Dönüşüm” kategorisinde yarışan Heper Aydınlatma Fabrikası ve Yazgan Tasarım Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Yazgan Tasarım Mimarlık

 
İstanbul Resim ve Heykel Müzesi

Kategori: Eski & Yeni
Mimar: EAA - Emre Arolat Architecture
İşveren: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Tamamlanma Tarihi: 12 Aralık 2021
Yer: İstanbul
Fotoğraf: Thomas Mayer

Tasarım sürecinin ilk aşamasında yapılan zihinsel temrinlerde bölgenin tarih içindeki fiziksel ve sosyolojik özellikleri irdelenmiş. Ölçek ve yapısal unsurlar anlamında hayli belirgin özellikler taşıyan bu strüktürlerin korunması amacıyla antrepo yapılarının en kayda değer yapısal özelliği olarak dikkat çeken betonarme ızgaranın tekrar ve düzene dayalı yüzey geometrisinin sürdürülmesi tasarımın ana hedeflerinden biri olarak ortaya çıkmış. Mevcut betonarme taşıyıcı sistemin büyük ölçüde korunması, buna karşın duvarlar ve döşemelerin kaldırılmasıyla, içine yeni müzenin galerilerinin yerleşebileceği üç boyutlu bir ızgara yapı oluşturulmuş.

Tamamlanmış Projeler kapsamındaki “Eski & Yeni” kategorisinde yarışan İstanbul Resim Heykel Müzesi ve EAA - Emre Arolat Architecture’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Thomas Mayer. Kaynak: EAA - Emre Arolat Architecture

 
Joali Being

Kategori: Otel & Konaklama
Mimar: Autoban
İşveren: Gurok
Tamamlanma Tarihi: 15 Aralık 2021
Yer: Bodhufushi, Maldivler

Maldivler'de türünün ilk örneği olan, doğayı içine alan lüks bir sağlıklı yaşam tesisinin tasarımı, “hafiflik” düşüncesinden yola çıkarak tüm gereksiz fazlalıkların atılması, kişinin kendisiyle ve çevresiyle yeniden bağlantı kurması ve doğayla bütünleşmesi yoluyla dönüştürücü ve arındırıcı bir konaklama sunmayı amaçlamış.

Proje için, adanın kimliği, sağlıklı yaşam inziva konsepti ve felsefesi ile mimari ve iç tasarımın kusursuz entegrasyonunun etrafında deneyimsel bir tasarım anlatısı oluşturulmuş. Katmanlı tasarım yaklaşımıyla biyofilik ilkeleri uygulayarak, çok-duyulu etkileşimler yaratmak için detayı ve maddeselliği vurgulayarak doğayı tasarımın merkezine koymak hedeflenmiş.

Tamamlanmış Projeler kapsamındaki “Otel & Konaklama” kategorisinde yarışan Joali Being ve Autoban’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Autoban. Kaynak: World Buildings Directory - WAF

 
Palanga Keçi Barınağı

Kategori: Enerji Üretimi & Geri Dönüşüm
Mimar: Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık  
İşveren: Kutluğ Ataman (Palanga Sanat ve Mimarlık Çiftliği)
Tamamlanma Tarihi: 1 Eylül 2021
Yer: Erzincan

Palanga Sanat ve Mimarlık Çiftliği’nin bir parçası olan Keçi Barınağı; keçi fizyolojisi, coğrafi özellikler, yerel iklim ve arazinin sismik talepleri doğrultusunda tasarlanmış. Proje, derin bir taş temel üzerinde, farklı çaplarda iki adet yarım daire biçimli sıkıştırılmış toprak duvar kullanılarak tasarlanan depreme dayanıklı yüksek bir yapıdan meydana geliyor. Sürdürülebilir çözümler aramak, mevcut koşullara uyum sağlamak, doğal malzeme ve geleneksel taş-toprak-ahşap işçiliği yapım tekniklerini kullanmak, bölgedeki ustalarla iletişim kurmak, kolektif bilgi üretmek ve akademik taraflarla koordineli çalışmak gibi yaklaşımlarla projelendirme başlatılmış. Yapı, sıfır karbon emisyonlu inşaatın deneysel bir örneğini sunarken tamamen doğaya geri dönüşme özelliğine sahip.

Tamamlanmış Projeler kapsamındaki “Enerji Üretimi & Geri Dönüşüm” kategorisinde yarışan Palanga Keçi Barınağı ve Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Kaynak: World Buildings Directory - WAF


Gelecek Projeler

Çamlıbahçe Pazaryerine

Kategori: Kentsel Tasarım
Mimar: ŞANALarc
İşveren: Kütahya Belediyesi
Tamamlanma Tarihi: 1 Eylül 2023
Yer: Kütahya

Proje, vatandaşların tarihi merkezdeki kamu programlarına ve kamusal yaşama aktif olarak dahil olmaları temelinde şekillenmiş. Master planda önerilen kütüphane ve performans merkezi, farklı nesilleri şehrin kültürel olanaklarından yararlanmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Pazarın alt sokak kotu, balık, süt ürünleri ve baharatlar veya kuru gıdalar satan uzun süreli kiralık tezgahların yanı sıra çok amaçlı bir kapalı alana ev sahipliği yapmak üzere tasarlandı. Üst sokak kotu ise günübirlik pazarların yanı sıra yıllık tatiller, düğünler, festivaller ve iftar gibi ilgili topluluk etkinlikleri gibi kutlamalar için kapalı çok amaçlı bir salon olarak planlanmış.

Gelecek Projeler kapsamındaki “Kentsel Tasarım” kategorisinde yarışan Çamlıbahçe Pazaryerine ve ŞANALarc’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Görselleştirme: ŞANALarc


İGA İstanbul VIP Terminali

Kategori: Altyapı
Mimar: Tabanlıoğlu Mimarlık 
İşveren: İGA
Tamamlanma Tarihi: 30 Haziran 2024
Yer: İstanbul

İGA Havalimanı'nda ek bir yapı olarak VIP hizmeti almak isteyen özel jetler ve tarifeli uçuş yolcuları için tasarlanan VIP terminali organik, fonksiyonel ve estetik bir formda geliştirilmiş. Uluslararası VIP Yolcu Hizmet Alanı (880 m²), yurt içi VIP Yolcu Hizmet Alanı (655 m²) ve karşılama alanı (1140 m²) olmak üzere üç ana hacim olarak düşünülen yapının dairesel kütlelerinin çatısı parabol şeklinde tasarlanmış. Tasarımda İstanbul'a özgü endemik bir tür olan "nazende"nin taç yapraklarından esinlenilmiş.

2771 m²'lik zemin katta check-in, ofisler, yeme-içme, oyun, bekleme ve deneyim alanları, duty free ve pop-up mağazalar yer alıyor. 762 m²'lik birinci kat, 4 süit, spa, kafe, teras ve uluslararası uçuşlara hizmet veren ortak alanlar barındırıyor. 1062 m²'lik asma kat, 4 adet süit ve 300 m²'lik iç hatlara hizmet veriyor. Mutfağı içeren bodrum kat alanı 1273 m² olup, toplam alan 4980 m² olarak optimize edilmiş.

Gelecek Projeler kapsamındaki “Altyapı” kategorisinde yarışan İGA İstanbul VIP Terminali ve Tabanlıoğlu Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Görselleştirme: Tabanlıoğlu Mimarlık

 
İstanbul Yenikapı Yolcu Terminali

Kategori: Altyapı
Mimar: UMM Uludağ Mimarlık 
İşveren: T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
Tamamlanma Tarihi: 5 Ekim 2022
Yer: İstanbul

Yenikapı sahilinde inşa edilecek kruvaziyer limanı deniz ve kara tarafı olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. Kruvaziyer limanı ve terminali, kara tarafında sosyal, kültürel ve ticari tesislerin tasarlandığı Yenikapı Meydanı’nın güneybatısında, deniz kenarındaki bir çöplükte yer alıyor. Sahilde oluşturulan yeni alan, vatandaşların denize ulaşabilecekleri, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabilecekleri, zaman geçirebilecekleri ve kruvaziyer limanındaki gemilerin hareketlerini izleyebilecekleri önemli bir merkez olacak.

En son teknolojilerle donatılacak kruvaziyer terminali, yolculara ve mürettebata konforlu ve güvenli bir seyahat deneyimi yaşatacak. Yolcular, hava koşullarından etkilenmeden köprüler aracılığıyla gemilerden doğrudan terminal binasına ulaşabilecekler.

Gelecek Projeler kapsamındaki “Altyapı” kategorisinde yarışan İstanbul Yenikapı Yolcu Terminali ve UMM Uludağ Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Görselleştirme: UMM Uludağ Mimarlık


Kapadokya SPA Otel

Kategori: Otel & Konaklama
Mimar: GAD Mimarlık 
İşveren: Indigo Group
Tamamlanma Tarihi: 1 Eylül 2023
Yer: Nevşehir

Kapadokya’nın kendine özgü fiziksel dokusu, içindeki tarihi sit alanları ve alan içinde yapılan araştırmalarda bulunan termal suyun varlığı projenin şekillenmesinde temel unsuru oluşturmuş. Coğrafyanın tüm bu fiziksel ve kültürel verilerini kullanarak “yerin” bir parçası olması hem de kendi içinde yarattığı özel doku ve kurgusuyla da projenin “kendi bağlamını” yaratması hedefleniyor.

Gelecek Projeler kapsamındaki “Otel & Konaklama” kategorisinde yarışan Kapadokya SPA Otel ve GAD Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Görselleştirme: GAD Mimarlık

  
Karakiyanskiy Rayon Safari Resort

Kategori: Otel & Konaklama
Mimar: Tabanlıoğlu Mimarlık 
İşveren: Sembol İnşaat
Tamamlanma Tarihi: 30 Haziran 2025
Yer: Mangistau, Kazakistan

Kazakistan bozkırlarında, en yakın yerleşim yerine yaklaşık 3-4 saat uzaklıkta bulunan safari tesisinde doğa ve çevresi ile büyük bir uyum içinde olan mimari, manzara ve çevreyi öne çıkarmayı ve misafirlere çevreyi olduğu gibi deneyimleme fırsatı sunmayı amaçlıyor.

Projenin iç ve dış tasarımı, kaya, toprak ve bitki örtüsünün renkleri ve özgün varlığı ile uyum içinde oluşturulmuş. Kapalı alanların yanı sıra korunaklı açık ve yarı açık alanlar, doğada, bireysel birimlerde ve ortak sosyal alanlarda vakit geçirme olanaklarını en üst düzeye çıkarmayı planlıyor.

Gelecek Projeler kapsamındaki “Otel & Konaklama” kategorisinde yarışan Karakiyanskiy Rayon Safari Resort ve Tabanlıoğlu Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Tabanlıoğlu Mimarlık. Kaynak: World Buildings Directory - WAF

 
INSIDE 2022

Galataport İstanbul Yolcu Terminali

Kategori: Kamu Yapıları
Mimar: Autoban
İşveren: Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş.
Tamamlanma Tarihi: 10 Ekim 2022
Yer: İstanbul

İstanbul'un antik sarnıçlarının tarihi mimarisine ve karakterine, terminal alanı içinde inşa edilen iç kabukta, sütunların kenarları ve üst katların yapısal formlarında referans verilmiş. Gümüş bir ışık yaymak ve bu doğal hissi vurgulamak için özel olarak düşünülmüş aydınlatma şemaları seçilirken, çeşitli malzemeler için hafif ve doğal bir renk paleti tercih edilmiş. Ağır sirkülasyona dayanacak ve kolay temizlenebilir olması için daha geniş yüzeyli ve minimum derz derzli dayanıklı malzemeler seçilmiş.

INSIDE 2022 kapsamındaki “Kamu Yapıları” kategorisinde yarışan Galataport İstanbul Yolcu Terminali ve Autoban’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Autoban. Kaynak: World Buildings Directory - WAF

 
PH7800

Kategori: Konut (Müstakil Yapı)
Mimar: MAS Mimarlık
İşveren: Hakan Çarmıklı
Tamamlanma Tarihi: 1 Ocak 2021
Yer: İzmir

Çeşme’nin Ilıca Sahili’nde mevcut bir yapı içerisinde hayata geçirilen proje; geçirgen ve açık plan kurgulu yaşam alanları, geniş kat terasları ile merkezde bir atrium üzerinden kurgulanarak evin dışındaki tabiatın iç yaşantıya dokunuşunun en üst düzeyde deneyimlenebileceği bir yaşam alanı olarak şekillendirilmiş. Yönelim olarak kuzey cephesinde geniş bir deniz panoramasına, güney cephesinde ise yeşil dokusu yoğun güneşli bir yamaca bakan mekân; günlük ve mevsimsel döngüler ile dönüşerek kullanıcılarına üzerine farklı yaşam kurguları ve atmosferleri yansıtabilme imkânı sunan mekânsal bir tuval olarak hayal edilmiş.

INSIDE 2022 kapsamındaki “Konut (Müstakil Yapı)” kategorisinde yarışan PH7800 ve MAS Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Egemen Karakaya. Kaynak: MAS Mimarlık


Radisson Collection Hotel Bodrum

Kategori: Otel
Mimar: Metex Studio Erk 
İşveren: Ant Yapı
Tamamlanma Tarihi: 31 Aralık 2021
Yer: Muğla

Yunanistan'ın Kos adasına bakan sakin bir koyda yer alan projede 80 oda & süit, tüm gün yemek yeme imkânı, lobi bar ve iş dünyasına hizmet veren dört toplantı odası bulunuyor. Dört yüz metrelik geniş bir sahil şeridinin yanı sıra küçük bir iç limana sahip olan proje, denizle güçlü bir ilişki kuruyor. Pandemi sonrası hayata geçirilen projede insanların ruh ve beden sağlığının ön planda tutulması tasarım kurgusunda önemli rol oynamış. İç mimari konseptine yön veren bir diğer önemli nokta ise bölgedeki kültürel ve doğal mirasa saygı olmuş. Doğal malzemeler seçilirken gösterişten uzak duyusal deneyimi zenginleştiren malzeme kalitesine vurgu yapılmış.

INSIDE 2022 kapsamındaki “Otel” kategorisinde yarışan Radisson Collection Hotel Bodrum ve Metex Studio Erk’in diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Metex Studio Erk. Kaynak: World Buildings Directory - WAF


TOGG CES Sergi Standı

Kategori: Geçici Kullanım
Mimar: Boytorun Mimarlık
İşveren: TOGG
Tamamlanma Tarihi: 2 Ocak 2022
Yer: İstanbul, Las Vegas

TOGG CES Sergi Standı tasarımı, toplam 325 m² taban alanı ile Türkiye'nin ilk elektrikli otomobilinin vitrini olacak. TOGG CES projesinde karşılama alanı, araç teşhiri, toplantı odası, yemek bölümü bulunan salon, mutfak ve depolama alanları gibi interaktif mekanların teknik ve teknolojik altyapılara sahip, dinamik ve yenilikçi bir tasarım anlayışıyla tasarlanması hedefleniyor. CES 2022 fuarında TOGG standında markanın kurumsal kimliğiyle bütünleşen dinamik, enerjik ve güçlü bir tasarım dili kullanılacak.

INSIDE 2022 kapsamındaki “Geçici Kullanım” kategorisinde yarışan TOGG CES Sergi Standı ve Boytorun Mimarlık’ın diğer projeleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.


Fotoğraf: Boytorun Mimarlık. Kaynak: World Buildings Directory – WAF