Pandemi süreciyle yeniden şekillenen tatil alışkanlıkları sonrasında popülerlik kazanan glamping, geleneksel kampçılığın ötesinde bir tatil arayışında olanlar için öne çıkıyor. Göz alıcı anlamına gelen “glamorous” ve kamp yapma anlamını taşıyan “camping” kelimelerinin birleşiminden doğan glamping konseptli tatilde, genellikle özel olarak tasarlanmış ağaç evleri, safari çadırları, bungalov ve karavan gibi farklı tipte konaklama seçenekleri bulunur. Geleneksel kampçılıktan farklı olarak glamping; donanımlı mutfağı, konforlu yatakları, özel banyoları ve bazen özel havuzlarıyla doğanın içinde lüks ve keyifli bir tatil deneyimi sunar. Seyahatseverler şehrin gürültüsünden uzakta dinlenirken yerel şefler tarafından hazırlanan organik/yöresel lezzetleri tadabilir, yoga dersleri ve outdoor sporları gibi çeşitli aktivitelerle tatillerine eğlence katabilir.

Eğer bu yaz doğayla iç içe bir tatil arıyorsanız ve aynı zamanda konforu da önemsiyorsanız, Türkiye’deki bazı öne çıkan glamping konseptli tesisleri sizler için listeledik.



Campo Portakal, Fotoğraf: www.campoportakal.com

Campo Portakal

Antalya Çıralı’da yer alan Campo Portakal, doğal ve izole bir ortamda glamping tatili yapmak isteyenler için ideal bir seçenek. Etrafı dağlarla çevrili bu tesisi tercih eden misafirler, 2200 m²'lik organik portakal ağaçları bahçesinde konaklama imkânı buluyor. Campo Portakal, 2 büyük çadır, bir Safari çadırı, bir Bedevi çadırı ve bir Çan çadırı gibi çeşitli konaklama alternatifleri sunuyor. Her çadır bulaşık makinesi, buzdolabı, bardak, tabak vb. ihtiyaçlara uygun tam donanımlı bir mutfağa sahip. Ayrıca, hamaklar veya şezlonglarla donatılmış ahşap verandaları sayesinde misafirler güneşin tadını çıkarabiliyor ve dinlenebiliyor.

Campo Portakal, Likya Yolu üzerinde yer almasıyla hiking yapmak isteyenler için de ideal bir nokta. Aynı zamanda Chimaera Dağı'na (Yanartaş) yakınlığıyla bilinen tesiste; 3,5 km uzaklıktaki plajda deniz keyfi yapabilir veya Olympos Antik Kentini ziyaret edebilirsiniz. Tesiste bisiklet kiralayabilir; kano, safari, yoga aktiviteleri yapabilir; tekne turlarıyla çevredeki koyları keşfe çıkabilirsiniz.


 



Longosphere Glamping, Fotoğraf: www.longosphere.com

Longosphere Glamping

Kırklareli’nde İğneada Longoz Ormanları içinde yer alan Longosphere Glamping, yılın her mevsiminde mavinin ve yeşilin buluştuğu bir atmosferde, konuklarını ev konforunda ağırlıyor. Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan bu glamping tesisi, modern yaşamın konforlarından ödün vermeden doğayla uyum içinde ve çevre dostu bir tatil deneyimi sunuyor. Sincap, Kaplumbağa ve Kaplumbağa Plus olmak üzere 3 farklı türde konaklama seçeneği sunan Longosphere Glamping, çadırları ağaç kesilmeden ve doğanın dokusuna uygun bir şekilde konumlandırıyor. Tesisin yapımında çoğunlukla ahşap malzemeler kullanılırken, sürdürülebilirlik ilkesine sadık kalınarak minimum ekolojik ayak izi bırakan doğal ve geri dönüştürülebilir malzemeler tercih ediliyor.

Ağaçlar arasında yer alan açık yüzme havuzuyla Longosphere Glamping'de konuklar; bisiklet, UTV, hiking, mantar turu gibi çeşitli macera ve eğlence dolu aktivitelerin yanı sıra bölgenin doğal ürünleriyle hazırlanan yerel lezzetleri de deneyimleme fırsatı buluyor. Tesiste ayrıca dönem dönem festivaller yapılmakla birlikte sevilen müzisyenler de sahne alıyor.


 



Mona Glamping Caravan Suites, Fotoğraf: www.monacamp.com

Mona Glamping Caravan Suites

Mona Glamping Caravan Suites, İzmir'in Seferihisar ilçesinde mandalina ve çam ağaçları arasında konumlanarak konuklarına şehrin yorucu atmosferinden uzaklaşma imkânı sunuyor. İlçenin yavaş yaşam konsepti (cittaslow) ile uyumlu bir deneyim sunan tesis, hem merkeze hem de Teos Antik Kenti'ne yürüme mesafesinde bulunuyor. Ayrıca denize girmek isteyenler için Akkum ve Akarca plajlarına da yakın bir konumda yer alıyor.

Mona Glamping Caravan Suites'te altı farklı tarzda karavan (Classy, Country, Retro, Rustic, Hygge, Ruby), bir tiny house ve Ege stilinde lavanta ve saks mavisi renkleriyle dekore edilmiş üç adet glamping çadırı bulunuyor. Gündüzleri tesis bünyesinde hiking, şarap/zeytinyağı tadımları, bisiklet turları gibi çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz. Akşamları ise kamp ateşi etrafında müzik dinleyebilir, sohbet edebilir veya glamping ruhuna uygun tatlar pişirebilirsiniz.


 



Perdue, Fotoğraf: www.perdue.com.tr

Perdue

Fethiye’nin Faralya Köyü’nde yer alan Perdue, zeytinlikler, narenciye ve çam ağaçlarının arasında lüks ve konforlu bir glamping deneyimi sunuyor. Tesisin ahşap iskele üzerine kurulu safari çadırlarında; özel dinlenme alanları, jakuzi ve doğal taşlardan yapılmış serinleme havuzları yer alıyor. Doğanın içine özenle yerleştirilmiş verandalar ve yamaçtan gün batımını izleyebileceğiniz deniz manzarası ile Perdue, şehir hayatının karmaşasından uzakta bir dinlenme imkânı vadediyor. Birçok aktivite olanağına sahip Perdue’nün özel konumu sayesinde Ölüdeniz Babadağ’da yamaç paraşütü yapabilir, Dalaman Nehri’nde rafting deneyimi yaşayabilir veya Likya Yolu’nda doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.


 



Ventus Küçük Hotel & Glamping, Fotoğraf: www.ventushotel.com

Ventus Küçük Hotel & Glamping

İzmir Seferihisar’da konumlanan Ventus Küçük Hotel & Glamping, Teos Marina ve Sığacık Kaleiçi’ne yakın bir alanda yer alıyor. Sığacık ve Akarca Plajlarına sadece birkaç dakikalık mesafede bulunan bu tesis; 3 bahçe oda, 2 teras oda ve 2 dome glamping çadırı sunuyor. “Doğada kaybolduk, kendimizi bulduk” mottosuyla şekillenen Ventus Küçük Hotel & Glamping; Seferihisar’ın mandalinası başta olmak üzere birçok meyve ağacıyla çevrili doğal bir tatil deneyimi sunuyor.

Hem doğa ile iç içe bir konaklama hem de çeşitli aktivitelerle dolu bir tatil imkânı sağlayan Ventus Küçük Hotel & Glamping’te tesisin kendi bostanlarında ve kümesinde yetiştirilen organik besinlerin lezzetini tadabilir, barbekü yapabilir veya akşamları ateş çukurlarında yıldızları seyredebilirsiniz.